Pleacă bos(z)umflat

A venit ca un șoc numirea lui Peter Bosz la cârma lui Dortmund în vară. Tot ca un șoc vine și demiterea acestuia atât de târziu. Cu un singur succes în ultimele 13 confruntări (cu o echipă de liga a treia în cupă) Dortmund își caută tehnician. Deloc inspirat, antrenorul venit de la Ajax nu a putut profita de unica șansă de a trece la nivelul următor.

După un start de sezon fulminant, fumul galben-negru s-a transformat într-o ceață prin care nicio rază de soare nu a mai pătruns, iar decizia a devenit logică. Dacă la plecarea lui Ancelotti de la Bayern,Dortmund era lider cu 5 puncte avans, astăzi bavarezii s-au distanțat la 13 puncte după ce Borussia nu a mai bifat decât două victorii în ultimele 10 etape și a căzut pe locul 7.

Oricine ar prelua munca lui Bosz are serios de tras. Ce-i drept, parcă nu-ți vine să pleci de la stadion când te înconjori de cei mai fanatici fani din Europa. Zidul Galben nu s-a clintit nici sâmbătă la 1-2 acasă cu Werder. Trofeul Europa League poate salva un sezon în care așteptările erau mult mai pronunțate. Nici acolo nu-i ușor, Arsenal, Atletico, Napoli, Milan sau Lyon au și ele planuri serioase cu trofeul european ce asigură prezența directă în Champions League.