Pași în gol

O etapă din care Barcelona iese cu vânătăi vizibile. Egalul rușinos din duelul cu fostul catalan, Unzue, este ultimul detaliu pe care aș pune accentul în aceste rânduri. Umtiti s-a rupt și ratează El Clasico. E șansa de care Mascherano și Vermaelen nu părea că vor beneficia. Un rezultat din care pesimismul putea traduce teorii și calcule teribile. A venit însă meciul de pe Nuevo San Mames și frunțile catalanilor s-au mai descrețit. Barcelona riscau să ajungă chiar și la egalitate de puncte  dacă pierdeau în Clasico dar bașcii s-au pus pe încurcat calculele. Mai era inclusă și Villareal în ecuația evitată în cele din urmă.

Trupa blaugrana pierde 4 puncte în două etape și firesc ar fi să îi blamez și pe „fluierași”. Antologicul moment de pe Mestalla și offside-ul inexistent pe care Suarez l-a transformat în gol cu Celta, trimit în vocea catalanilor expresii tumultoase. Practic, în decurs de câteva zile, arbitrii le-au scos din poartă (la propriu) două goluri atacanților Barcelonei și 4 puncte. Nu e fair, e frustrant pentru suporterii care puteau să vadă deja vitrina clubului cu încă un trofeu deși nici turul nu este gata.

Accidentarea celui mai inspirat fundaș al liderului din La Liga obligă la mobilizare generală. Presați de un decembrie aglomerat și două variante cu un fragil istoric medical, Vermaelen și Mascherano, catalanii suportă o perioadă dificilă. La Villareal se estimează un nou moment în care Realul poate profita dar șansele unui weekend asemănător acestuia ar putea evidenția traseul Valenciei care poate ajunge pe primul loc de anul nou. Real Madrid primește Sevilla fără Ramos și Carvajal și cu o impotență ofensivă cruntă(zero goluri în două din ultimele 3 etape).

 

TAGS: