Out of play

Dinamo nu mai e loc de joacă (play). Dacă vorbim de jocuri, ele vor fi (out) din orice discuție. A nins ca-n povești și de suferit a avut doar Dinamo București. Este dramatică situația unui club pe care neprofesionalismul tinde să îl doboare. Probabil că sunt singurul care vede astfel situația dar patronul Negoiță mi se pare ultimul vinovat.

Nu-mi poate spune nimeni că Dinamo n-a avut bani să aducă excelenții fotbaliști legitimați de Poli Iași în vară. Da, au fost aduși gratis, asta fiind și gluma la care acum râd doar moldovenii. Stoican merita acest loc 6 pentru constanță. A luptat cu Pandurii anul trecut cu mâinile goale și a fost la un minut de miracol. A fost răsplătit de fotbal cu alte condiții și un alt club, iar dinamovistul (paradoxal) n-a dezamăgit.

Pentru un management deficitar și un strop de ghinion, Dinamo a plătit scump. De ce vorbesc de plăți? Păi, ele vor fi mai mici în play-out, drepturile TV având priorități cu primele 6 clasate. Dacă tot despre bani e cazul să vorbesc, deplasările lungi s-au terminat. Chiajna, Voluntari, Juventus sau Sepsi sunt destinații economice, iar acest aspect nu trebuie neglijat. Este un haz pe care dinamoviștii nu-l vor accepta dar dacă tot am deschis subiectul cred că și fanii au partea lor de vină. Să vii de două ori pe an să faci două coregrafii la meciul cu FCSB nu te etichetează cu titlul de „cei mai frumoși fani”. Adevărații susținători ar fi trebuit să fie alături când „Ștefan cel Mare” vedea aproape singur meciurile alb-roșilor. Fanii sunt ca prietenii. Cei adevărați sunt puțini și rămân lângă tine în cele mai grele momente. Ceilalți sunt amici. Dinamo are mulți amici și foarte multe cunoștințe.

Scriam mai sus și de stropul de ghinion pe care dinamoviștii îl pot invoca. Bara lui Nistor din finalul meciului cu CSU Craiova, golul lui Teixeira din ultima fază a partidei de săptămâna trecută sunt secvențe de care te-ai putea lega. Pentru Dinamo urmează un meci de foc la Craiova în cupă, în probabil, ultimul meci tare în care vor fi implicați. Problema este alta. Dinamo nu cred că va defila în play-out. Nu a fost suficient de bună pentru play-off dar nici mult peste restul combatantelor din subsol nu văd să fie, iar asta e cu adevărat o problemă.