Numai șase-s norocoase

 

Martin Schmidt a preluat-o pe Wolfsburg într-un moment foarte complicat.  Rămași pe prima scenă a fotbalului german după un baraj neașteptat de combativ, verzii s-au împotmolit într-un start mizerabil de sezon. Punctul de plecare al noului proiect l-a inclus pe tehnicianul elvețian care s-a ocupat de frâiele lui Mainz în ultimele sezoane. Da, nici eu nu-mi explic cum de nu s-a păstrat tradiția ultimului deceniu în care Mainz i-a dat lui Dortmund pe Klopp și Tuchel.

6 etape s-au disputat de când Schmidt a preluat-o pe Wolfsburg. 6 meciuri fără eșec a înregistrat de atunci echipa dar aceeași cifră este trecută și-n dreptul partidelor fără victorie. O deducție deloc complicată indică și laitmotivul acestor rânduri: 6 egaluri din 6 meciuri cu elvețianul venit de la Mainz, pentru Wolfsburg.  Pe teren propriu, echilibrul pare ireal :1-1 cu Werder, Mainz și Hoffenheim. De altfel, nici în deplasare detaliile nu s-au sfiit să producă stranii evidențe : 2-2 la Munchen, cu Bayern și 2-2 pe BayArena, cu Leverkusen. Recapitulez : după 5 etape cu Schmidt pe bancă, Wolfsburg a bifat trei egaluri identice acasă, 1-1 și două rezultate de 2-2 pe teren străin.

În weekendul precedent, coincidențele s-au păstrat, însă în doze moderate. Tot egal, evident, dar de această dată, deplasarea de la Gelsenkirchen a produs doar un 1-1 între Schalke și Wolfsburg. Ar fi de evidențiat și cele două penalty-uri ratate de elevii lui Schimdt în ultimele două runde. Concluzia?! 6-6 nu e zar de fugă pentru Wolfsburg, dimpotrivă, stagnează într-un hexagon care nu mai poate accepta a șaptea latură.

TAGS: