Nimeni nu s-a hazardat

Mă așteptam și speram să am mai mult de scris după manșa tur dintre Chelsea și Barcelona. Se pare că returul îmi va acorda mai multă libertate în exprimare, iar fotbalul va fi mai generos.

Pentru Messi, complexul Chelsea s-a șters. Fără gol în istoria duelurilor cu londonezii, argentinianul s-a desprins de acest statut. A marcat la una din puținele șanse ale catalanilor, iar returul pare la discreția Barcelonei dar tind să cred că nu va fi un test deloc simplu. Messi are de luat o revanșă și în Spania, acolo unde a ratat penalty-ul care a trimis-o pe Chelsea în finala din 2012. Obstrucționat de un sistem ultra-defensiv, argentinianul nu a provocat panica de care fanii albaștrilor se temeau.

Pedro a jucat pentru prima dată în carieră contra Barcelonei. A cucerit tot în perioada în care îmbrăca tricoul blaugrana și premiera s-a produs în acest meci. Inimaginabil ar fi fost un gol contra clubului pe care îl iubește și pe care încă îl admiră de la mii de kilometri distanță. Dacă ne luăm după statistică, menționez că atunci când cele două s-au întâlnit în Champions League în faze eliminatorii, cea care a ridicat trofeul a fost cea care a triumfat în acest duel. Pentru Pedro, această statistică ar fi un motiv de bucurie, indiferent de rezultatul de pe Camp Nou. Doar dozajul diferă.

Despre meci nu aș vrea să adaug prea multe. Chelsea cu ocaziile, Barcelona cu eternul control. Obligată de pasivitatea londonezilor timp de 70% din meci, catalanii au fost nevoiți să conducă mingea fără un orizont clar dar au știut să rupă ritmul la singura greșeală defensivă a gazdelor, detaliu extrem de important. Messi și Hazard meritau mai multe spații pentru calitățile pe care le pot dezvolta. Returul se anunță tare de tot, iar tupeul londonezilor trebuie să vină în cantități mai mari, nu doar în scurte puseuri, altfel șansele înclină spre echipa catalană.