Grupa Echilibrului

 

Meciurile Braziliei au avut și vor avea mereu o simpatie suplimentară din partea microbiștilor. Neymar și colegii lui sunt favoriți la câștigarea trofeului atât prin tradiție cât și prin parcursul ireproșabil din ultimii doi ani. „Norocul” argentinienilor s-a transpus și în tabăra rivală dacă vorbim de tragerea la sorți. Cele mai galonate naționale ale continentului sudamerican se vor duela cu nume interesante în faza grupelor.

Brazilia îl are pe Neymar, cel care joacă un rol fundamental. Nu e singur în acest turneu dar doza de încredere ce i se atribuie în tricoul selecao este infinită. N-a fost pe teren acum 4 ani la dezastrul cu Germania și presiunea întregii națiuni va fi pe umerii săi în Rusia.

Elveția și Serbia se vor întrece pentru calificarea alături de brazilieni, Costa Rica nefiind un rival pentru nimeni din grupa E. Doar Keylor Navas nu poate rivaliza cu armata de talente a Serbiei sau cu experimentata trupă elvețiană ce nu s-a predat deloc ușor la ultimele turnee finale. Cred că sârbii vor fi cei care vor face pasul mai mare dar este clar că duelul împotriva elvețienilor va fi decisiv. Experiența ultimelor turnee finale le va fi de mare folos elevilor lui Vladimir Petković dar sârbii au și au avut mereu armele necesare pentru a duce lupta până la final.

Echilibrul de care depinde calificarea mai departe din această grupă propune un duel în trei pentru două locuri în optimi. Brazilia nu poate să se gândească decât la prima poziție, iar Costa Rica știe deja care-i este locul. Tind să cred că vom vedea mult fotbal în meciurile acestei grupe.  Estetic, pasionant și echilibrat va fi acest tur pe care echipele acestei Grupe E îl vor parcurge.