Frustrant

Sunt convins că fanii galicieni veniți pe Riazor pe ploaia torențială să își urmărească favoriții la duelul cu Valencia au plecat acasă cu un singur gând: frustrarea! Deportivo a dominat Valencia în cea mai mare parte a meciului. Evident, lucrurile puteau decurge și mai bine dar inspirația acestui Cristobal nu-mi permite să escaladez standarde improbabile. Am văzut un Depor care și-a făcut mândri cei 20 000 de fani care au suportat picăturile reci de pe toată durata jocului. Un meci pe care nu meritau să-l piardă, iar ratarea lui Adrian din ultimul minut m-a convins că soarta echipei este în mare pericol.

Cei mai buni oameni ai lui Depor au fost pe bancă. Raționamentul nu contează, efectele sunt evidente. Colak și Schar nu au fost pe teren. Turcul a intrat după pauză și pentru a nu știu câta oară, prezența lui ofensivă a revitalizat un joc lipsit de savoare. Chiar dacă La Coruna a dominat, n-a fost un tipar estetic, ar fi și greu când linia de mijloc este alcătuită din trei închizători. Posesia mai bună, raportul șuturilor favorabilă dar gazdele au ieșit de pe teren cu capul plecat. Din nou!

Frustrarea este elementul care definește acest duel. Neinspirația și ghinionul ar fi alte două cauze. Valencia putea fi învinsă într-o seară în care norocul ar fi avut decența să petreacă măcar câteva minute în direcția alb-albaștrilor.

Ruben face gafă după gafă, iar prezența unui nou portar este irefutabilă. Prea multe puncte irosite pe greșeli personale fac din Deportivo o candidată clară la retrogradare. Nu e primul meci în care Depor a obținut mai puțin decât a meritat și sunt convins că nici ultimul nu va fi. Trebuie conștientizat gradul de pericol pe care galicienii îl traversează. Ar putea fi cea mai bună echipă care a picat vreodată în liga secundă spaniolă. Cel puțin pe hârtie, echipa lui Andone nu ar trebui să lipsească din prima jumătate de clasament.

Andone marchează din nou, faza fiind creată toți cei trei oameni de atac. Adrian ratează șocant din 6 metri în ultimul minut și deziluzia acestui meci coincide cu tot turul de campionat. Urmează Real Madrid, un adversar cu garda jos și care poate fi atacat. Madridul are meci și în cupă la mijlocul săptămânii. Redresarea galiciană nu cred că poate fi obținută de la Cristobal. Prea multe greșeli de anticipație, fără inspirație și prea timid. Pe scurt, așa l-aș caracteriza pe cel care trebuie să ridice mâna și să lase pe altcineva după ce a bifat doar 8 puncte în zece etape.