Efectul „Steaua” încă vibrează

Chiar dacă subiectul a fost tăvălit într-o mie și una de maniere, s-au impus procese și s-au despărțit fracțiuni de club, în mijloc de 2017 eu îmi mențin părerea despre clubul roș-albastru.

Duminică seara am fost să văd de la fața locului cel mai tare duel al etapei. Pe Arena Națională, înconjurat de vreo 12 000 de suflete, am urmărit „meciul clonelor”, așa cum s-ar grăbi unii să arunce lozinca despre FCSB-CSU. Am asisat la duel din mijlocul fanilor Stelei. Da, ai Stelei! Poate că cei care s-au aruncat cu capul înainte când l-au văzut pe Lăcătuș lângă Generalii Armatei ne cred pe noi ăștia de-i considerăm pe FCSB, Steaua, niște nepricepuți dar ar trebui să știe că sentimentu-i reciproc. De când a devenit o modă să ții cu echipe de liga a 4-a, unii nu se mai mulțumesc nici cu cel mai tare brand de pe piață.

Sunt detalii prea convingătoare pe care vreau să le transpun în articolul ăsta dar fără să am pretenția că cel puțin un CSA-ist va fi pus pe gânduri după ce-l citește. Cum ziceam, duminică seara am fost la meciul care a adunat 12 000 de oameni. Pot să fiu sigur că n-a venit nimeni pentru Becali. Aproape nimeni. N-a venit niciun suporter pentru că oltenii chiar și-au făcut echipă tare și duelul era palpitant. Tribuna a doua și peluza au fost pline pentru că oamenii au venit să vadă Steaua. Sunt cei care nu se ascund în spatele unui document lipsă sau al unei legende înfomentate.

Oltenii au fost însoțiți aseară pe Arena Națională de o galerie gălăgiosă. Mă întreb: dacă jucau la Chiajna, care-i tot în București, veneau la fel de mulți fani în această deplasare? Eu zic că nu. Cei care au venit să-i susțină pe Băluță&Co. n-au făcut deplasarea doar pentru ai lor ci să înjure și Steaua. Nu FCSB, Steaua!

Să mai spun ceva de Dinamo și de interesul exercitat de fanii lor când e meci cu FCSB? Oricâtă bășcălie ar fi în gândurile alb-roșilor, toți știu că FCSB e Steaua. Cu siguranță că galeria lui Dinamo îi duce dorul celei steliste dar unii au așteptat la cotitură primul aspect care să-i facă să se dezică de clubul pentru care au răgușit după meciurile cu Valencia sau Ajax doar pentru că un singur om nu le satisface pretențiile morale și viziunea.

Stadioanele încă sunt asaltate de fani când roș-albaștrii merg prin țară și ăsta nu-i efectul FCSB, ăsta-i efectul Steaua. Lotul actual al Stelei este format din jucători de la Astra, Viitorul sau Dinamo. Parcă sună a calitate pe care doar un club din România și-o poate permite. Așa cum era clar că voi încheia paragraful, nu FCSB și-a permis asta ci Steaua.

N-am dubii că-mi va fi umplut sectorul de comentarii cu reacții negative și argumente în care voi fi „pedepsit” pentru că-mi permit să mai scriu un articol în care să-mi exprim părerea despre acest duel FCSB-CSA dar din câte am simțit eu din inima tribunei, fanii au strigat, aplaudat și înjurat pentru Steaua. Steaua care nu e doar a Peluzei Nord sau SUD ci este și a tribunei a doua. Războiul cu patronul i-a făcut pe cei din peluze să părască echipa de mult dar fanii care pot avansa dincolo de un caracter dificil cum e Gigi și susține culorile au rămas lângă echipa pe care au susținut-o și înainte și după 2003. Concluzia este că fanii încă mai sar pentru roș-albaștru, doar că nu o fac în același timp și la aceleași meciuri și nici măcar în aceleași ligi.

 

TAGS: