Două uragane într-un singur oraș

N-au trecut multe etape din sezonul de Premier League dar putem trage primele concluzii. Scriam și înaintea primei runde despre un duel premeditat între formațiile orașului Manchester, iar sincronul în care s-au ancorat provoacă recorduri și comparații deosebite.

Doar șapte etape au trecut, iar nivelul de competivitate s-a intensificat, rezultatul sfidând oarecum calculele. 22-2 și 21-2 sunt cele două golaveraje ce separă City și United. Da, este aproape ireală simetria golurilor marcate și primite dar doza de dramatism este încă nesemnificativă. E devreme. Replicile, atacurile și ofensiva se vor intensifica după luna martie. Momentan ,tot orașul se bucură, în felul lui. Mai mult ca niciodată, orașul chiar e-mpărțit în roșu și bleu.

Pep și Mou au tatonat sezonul precedent, au analizat, iar acum rigorile sunt altele. Pretențiile capătă alt volum, principiile și ideile celor doi tehnicieni se radicalizează dar scopul este comun. Premier League conștientizează ce a simțit La Liga când cei doi titani s-au „îmbrâncit” în eternul Barcelona-Real, doar că intensitatea acestor uragane se resimte amplificat într-un campionat mult mai sensibil la coliziuni.

Matic și Lukaku sunt tot ce i-a lipsit lui United în ediția precedentă, iar Pep s-a prins cum e treaba-n fotbalul britanic. Duelul dintre cele două e programat pe 9 decembrie, la prânz, în etapa a 16-a. Până atunci, un parcurs cap la cap, pare destul de probabil dar consecvența și coincidențele cifrelor cred că se vor opri destul de curând. Premier League a uitat cum e să se decidă titlul în ultima etapă, concidență sau nu, tot cele două rivale din Manchester fiind părtașe la ultimul photo finish, în 2012.