Doar Unu(a)-i Emery!

Despre PSG și ultimele zece minute pe tărâm spaniol nu vreau să vorbesc dar se pare că băieții ăștia n-au plâns destul acum un an. Nu despre ei aș vrea să scriu, cel puțin nu din primul paragraf.

Unai Emery mi-a demonstrat, dacă mai era nevoie, că n-are niciun habar ce materie primă i-au asigurat arabii. Acum două sezoane eram convins că Laurent Blanc este cel mai prudent tehnician posibil, iar rolul lui la Paris era din alt scenariu. După ce Real Madrid a câștigat cu 3-1 duelul tur cu PSG, mi-am dat seama că Emery l-a devansat considerabil pe francez. Imposibil mi s-a părut ca tehnicianul iberic să cadă de două ori în aceeași capcană proprie. Să fii atât de speriat la un nivel atât de înalt și să ții pe loc un mecanism redutabil mă provoacă să revizuiesc aspecte de care fotbalul pare că le-a depășit. Aș spune că Madridul a profitat de ultimele 10 minute de pe ținut iberic aproape la fel de bine ca Barcelona, acum un an de zile. Unai Emery, un fals, un fricos, un simplu cetățean care domină clasamentul celor mai neinteresanți antrenori ai prezentului.

Dacă aș putea transcrie la ce părere am ajuns despre Neymar după acest meci cred că mi s-ar părea și mie că-s prea drastic și nivelul așteptărilor e prea mare. Neymar va ajunge la Madrid, sunt sigur de asta. Poate nu vara asta, poate nu iarna următoare, nici nu contează când. Brazilianul este din peisajul blanco de la prima scamă de pe tricou și până la ultima respirație din meci. Să scriu despre bătaia de joc de care a dat dovadă pe Bernabeu?! O să fiu scurt. Neymar s-a comportat ca un adolescent la acest meci. Știa că toți ochii sunt pe el și a vrut să nu rateze nicio oportunitate de a se „remarca”. Nu și-a ajutat colegii cu nimic, s-a prefăcut că joacă fotbal, a stat pe jos mai mult decât s-a așezat Emery pe bancă în meci și a demonstrat că Parisul nu reprezintă decât o sursă de venit pentru el. Repet, s-a comportat ca un amator. N-a învățat nimic de la Xavi, Iniesta sau Messi și faptul că atunci când se uită în oglindă îl vede pe Cristiano spune mai multe decât pot fi interpretate. Unii ar putea crede că acest paragraf s-a referit la un eventual noncombat al lui Neymar. Mai citiți o dată.

Am spus-o după tragerea la sorți și simt nevoia să repet: Real Madrid nu are voie să fie scoasă din competiție din optimi. Totuși, PSG are forța să câștige împotriva lui Real Madrid la orice scor, important e să-și dorească asta și să profite de o zi foarte inspirată a lui Unai Emery.

 

PS: Articolul acesta face parte din categoria„subiectiv”,în caz că primul reflex este acela de a mă acuza că am postat rânduri subiective.