(Din amo)r pentru fotbal

Trebuie să scriu după acest meci de duminică seara. Voi încerca să fiu scurt, la fel ca bucuria dinamoviștilor. Despre ce s-a vorbit deja nu vreau să reintroduc în context ,astfel că mă voi delimita la anumite detalii despre care simt nevoia să le expun. Meciul a fost superb, atmosfera pe măsură, iar titlu justifică un final incandescent și 90 de minute spectaculoase.

Încep cu Enache. Dacă aveam dubii, acum sunt convins. Este cel mai nepriceput jucător de fotbal pe care l-am văzut. Nu vorbesc de Liga 1 și Divizia A ci de toate ligile, iar eu obișnuiesc să mai arunc un ochi și pe liga a doua franceză uneori precum și campionate mai ciudate de atât. Îmi este greu să înțeleg cum un club care tocmai a câștigat pe teren cu Lazio Roma, poate avea la antrenamente alături de Budescu sau Teixeira un astfel de băiat. Ratarea din primele minute cu Dinamo este un argument solid care derulează toate centrările în tribună și pasele irosite din ultimii ani de la clubul roș-albastru.

Continui cu Torje. Unii s-ar putea să fie păcăliți de gol și de alte două-trei detalii din acest meci sau intrarea decisivă de la Chiajna. Eu am văzut un jucător pe care Europa l-a „scuipat” înapoi în România și regresul este inevitabil pentru Gabi. Viteza a fost consolarea lui întreaga carieră dar cred că am fost cu toții martorii unui Torje cu 2-3 viteze mai lent decât acum 7 ani când a plecat de la Dinamo. Dacă la 1,67 metri, viteza nu te mai recomandă, în poziția de vîrf n-ai cum să joci, iar ca viziune de joc oamenii nu te confundă cu Messi, cred că pașii tăi vor fi doar înapoi de astăzi.

Budescu are un stil pe care nu-l poate schimba nimeni. Costică este suveran când mingea e la piciorul său și deciziile sunt pe atât de iresponsabile uneori dar pe atât de geniale în alte secvențe. Cu Dinamo a intrat la pauză și echipa roș-albastră s-a metamorfozat. Nimic nu l-a deranjat să centreze fabulos pentru golul lui Man, presiunea fiind un termen pe care Budescu nu-l percepe cu sens negativ nicio secundă.

Dacă ai 2-0 în minutul 84 și meciul se termină 2-2, pentru mine, doar jucătorii sunt vinovați. Presiunea steliștilor nu a fost sufocantă, atacurile nu s-au divizat în mai mult de 3-4, iar inspirația a fost ultima calitate a oaspeților în acest derby. Cu toate acestea, Dinamo pierde două puncte uriașe, iar lupta pentru play-off va fi dominată de un suspans incredibil.